Hamburger met stilton en vijgenchutney

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt van uitgebeende platte bil zonder vet
  • zonnebloemolie
  • 4 broodjes
  • 200 g stilton
  • 60 g zoete mosterd
  • 40 g vijgenchutney
  • 1 theelepel fijngehakte bladpeterselie

Bereiden

Verdeel het vlees in 4 even grote porties van 150 g en vorm er hamburgers van. Bak ze in een pan met wat vet op hoog vuur bruin of doe dat onder de grill. Bak 4-5 minuten per kant; ze moeten rosé of nog iets gaarder zijn. Bestrooi ze met zout en peper.

Terwijl je het vlees verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden. Snijd de stilton in plakken en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht en heet is.

Verdeel de zoete mosterd over de bovenste helft van de broodjes. Leg het vlees steeds op de onderste helft en voeg de kaas, de chutney en wat peterselie toe. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.

Tip

Verwerk ook een plakje bacon in elke hamburger.

Kookboek

Het recept 'Hamburger met stilton en vijgenchutney' is afkomstig uit het kookboek...

Hamburgers

Steve Burggraf

Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!