Ei op het menu

Universeel en veelzijdig, lekker en voedzaam: eieren zijn onmisbaar in heel wat uiteenlopende bereidingen en je vindt ze terug in alle culturen. Auteur Luc Hoornaert trok op onderzoek uit en verzamelde 60 onweerstaanbare eiergerechten uit alle hoeken van de wereld, van China, Korea en Japan over Turkije en Iran tot in het Verenigd Koninkrijk. Voor de klassiekers klopte hij bij enkele bekende Belgische en Nederlandse topchefs aan, en ook cocktails kregen een welverdiende plaats in 'Ei op het menu'.

AuteurLuc Hoornaert en Kris Vlegels

UitgeverijLannoo

  • Hardcover
  • 192 pagina's
  • ISBN 9789401441278

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Terra Lannoo

  • Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

    Pascale Naessens

    Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In haar nieuwe boek focust ze op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding... bekijk 'Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten'

  • Noosh-e-Jaan

    Tieme Hermans

    Tieme Hermans fietste vanuit zijn woonplaats Zwolle in twee en een half jaar naar Bali. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten... bekijk 'Noosh-e-Jaan'

  • Het keto plan

    Julie van den Kerchove

    Julie van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis. Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten... bekijk 'Het keto plan'

  • Sabor Sabor

    Sandra Alvarez

    Een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez besloot haar traditionele familierecepten - van Santiago de Compostella tot Ibiza - eenvoudiger, moderner en gezonder te maken... bekijk 'Sabor Sabor'

  • Puur & lichter

    Pascale Naessens

    Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens... bekijk 'Puur & lichter'

  • Het restjeskookboek

    diverse auteurs

    In 'Het restjeskookboek' vind je allerlei creatieve recepten waarmee je voedselverlies in de keuken tot een minimum beperkt. Je ontdekt er recepten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes... bekijk 'Het restjeskookboek'

  • Wildplukken

    Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer

    Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met 'Wildplukken' in de hand. Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer nemen je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je... bekijk 'Wildplukken'

  • Brood is goud

    Massimo Bottura

    Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Hij nodigde meer dan vijftig topchefs uit om te komen koken met ingrediënten die elders op de Expo of in de stad over waren... bekijk 'Brood is goud'

  • Snel, gezond & lekker

    Sue Quinn

    In 'Snel, gezond & lekker' vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker... bekijk 'Snel, gezond & lekker'

  • Italia al pomodoro

    Harry Belmans

    In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke tomatensmaak komt vaak beter tot uiting in... bekijk 'Italia al pomodoro'