Chilipeper

Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas - van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren. Aan de hand van beproefde conserveringstechnieken wordt de oogst verwerkt; drogen, roken, het toevoegen van zuur en inmaken zorgen ervoor dat de pepers lang houdbaar zijn en fantastisch smaken. De gangbare en populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax - van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in 'Chilipeper' de beste recepten voor salsa's, sambal en de heetste chili con carne.

AuteurMark Wilcox

UitgeverijUitgeverij Becht

  • Paperback
  • 144 pagina's
  • ISBN 9789023016045

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Uitgeverij Becht

  • Donuts

    Sandra Mahut

    Maak zelf de allerlekkerste zoete snacks met 'Donuts' van Sandra Mahut. Klassieke of gevulde donuts, met glazuur versierd of juist plain - in dit kookboek vind je allerlei heerlijke combinaties. Trakteer je vrienden op smakelijke vanilledonuts... bekijk 'Donuts'

  • Taco's

    Sandra Mahut

    Ontdek hoe je de allerlekkerste Mexicaanse taco's zélf maakt met 'Taco's' van Sandra Mahut. Van klassieke taco's met kruidig gehakt, bonen en mais tot smakelijke veggie taco's boordevol knapperige groenten - in dit kookboek vind je recepten voor... bekijk 'Taco's'

  • Superfit

    Fern Green

    Wil jij sterker en fitter worden? Of weten welke gerechten je het best vóór of juist ná je work-out kunt eten? In 'Superfit', hét kookboek voor sportliefhebbers, vind je talloze recepten die je kunnen helpen het meeste uit je lijf te halen... bekijk 'Superfit'

  • Ramen

    Lelia Castello

    'Ramen' is hét boek voor ramenliefhebbers. Met deze overheerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten zet jij in een mum van tijd een dampende kop noedelsoep op tafel. Duik de keuken in en maak een traditionele Japanse variant met... bekijk 'Ramen'

  • Chinees!

    Suzie Lee

    In 'Chinees!' van Suzie Lee vind je authentieke Chinese recepten waarmee je gewoon thuis van je favoriete Chinese gerechten kunt genieten. Zowel de beginnend kok als de fervente liefhebber van Chinees eten kijkt zijn ogen uit in 'Chinees!'... bekijk 'Chinees!'

  • 30 receptkaarten - Borrel

    Diverse auteurs

    Met de 30 receptkaarten uit 'Borrel' zet je binnen een mum van tijd een borrelhapje op tafel. Pak uit met een uitgebreide borrelplank of maak snel een last-minute snack, met de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de... bekijk '30 receptkaarten - Borrel'

  • 30 receptkaarten - Oven

    Diverse auteurs

    Met de 30 receptkaarten uit 'Oven' zet je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu weinig of juist alle tijd hebt om de keuken in te duiken om een lekker gerecht te bereiden: met deze recepten wordt elk gerecht een... bekijk '30 receptkaarten - Oven'

  • 30 receptkaarten - Koek

    Diverse auteurs

    Met de 30 receptkaarten uit 'Koek' maak je de lekkerste koekjes en traktaties klaar. Voor elk moment is wel een passend koekje te vinden. In deze box vind je 30 makkelijke koekjesrecepten - voor wanneer je weinig of juist alle tijd hebt... bekijk '30 receptkaarten - Koek'

  • Oma's klassiekers

    Doris van IJsseldijk & Tica Dieho

    In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken... bekijk 'Oma's klassiekers'

  • Het slowcooker-boek

    Sabine Koning

    Met een slowcooker kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcooker-kookboek'. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta's, wereldgerechten... bekijk 'Het slowcooker-boek'