Chilipeper

Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas - van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren. Aan de hand van beproefde conserveringstechnieken wordt de oogst verwerkt; drogen, roken, het toevoegen van zuur en inmaken zorgen ervoor dat de pepers lang houdbaar zijn en fantastisch smaken. De gangbare en populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax - van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in 'Chilipeper' de beste recepten voor salsa's, sambal en de heetste chili con carne.

AuteurMark Wilcox

UitgeverijUitgeverij Becht

  • Paperback
  • 144 pagina's
  • ISBN 9789023016045

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Becht / HarperCollins Holland

  • Oma's ovengerechten

    Stichting Oma's Soep

    In 'Oma's ovengerechten' delen de leukste oma's (en opa's) van Nederland hun ovengerechten: van plaattaarten en quiches tot lasagnes en traybakes - en de verhalen die achter hun recepten schuilgaan. Denk aan een klassieke quiche lorainne... bekijk 'Oma's ovengerechten'

  • SmaakMenutie

    Tim Nieuwpoort & Erik Stern

    In 'SmaakMenutie' delen Tim Nieuwpoort en Erik Stern 75 toegankelijke en supersmaakvolle dinerrecepten: van wereldgerechten, ovengerechten en stoofpotten tot Indische gerechten en snelle recepten die binnen een halfuur op tafel staan... bekijk 'SmaakMenutie'

  • Girl dinner

    Georgia Freedman

    In 'Girl dinner' geeft Georgia Freedman je eindeloos veel inspiratie om van kleine, makkelijke gerechtjes een volwaardig diner te maken. Stel je eigen bordje samen met je favoriete bites of kies één gerecht om te pimpen tot een culinair hoogstandje... bekijk 'Girl dinner'

  • For the love of lemons

    Letitia Clark

    When life gives you lemons... Dan maak je er heerlijke Italiaanse gerechten mee! Dat bewijst Letitia Clark in dit zonnige kookboek vol gerechten waarin (een vleugje) citroen schittert: 'For the love of lemons'. Maak gestoofde kip met artisjok... bekijk 'For the love of lemons'

  • Wok express

    Ching-He Huang

    Zin in een snelle en gezonde Aziatische maaltijd? Haal je wokpan uit de keukenkast, want met de 100 wokrecepten van Ching-He Huang heb je genoeg inspiratie om iedere dag te wokken: in 'Wok express' staat er voor ieder wat wils... bekijk 'Wok express'

  • Le Sud

    Rebekah Peppler

    Zon, zee en gerechten waardoor je op vakantie wilt - in 'Le Sud' van Rebekah Peppler proef je de sfeer van Zuid-Frankrijk. Van klassiekers zoals ratatouille, salade niçoise en een tarte au citron tot navettes en gestoofde kip in pastis... bekijk 'Le Sud'

  • IJs & meer

    Marleen Visser

    Dol op ijs? Dan is 'IJs & meer' van Marleen Visser onmisbaar in jouw keuken. In dit vrolijke kookboek vult Marleen haar beste ijsrecepten uit haar eerdere boek 'IJs' aan met een reeks nieuwe, verrassende smaakcombinaties... bekijk 'IJs & meer'

  • Soep voor elke mood

    Theresa Von Wangenheim

    In 'Soep voor elke mood' vind je de allerlekkerste soepen voor elke denkbare situatie. Denk aan een makkelijke miso-paddenstoelensoep voor wanneer je erdoorheen zit, of een groene gazpacho waarmee je heerlijk kunt afkoelen op warme... bekijk 'Soep voor elke mood'

  • Dé bakplaat

    Rukmini Iyer

    In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition heruitgave bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete... bekijk 'Dé bakplaat'

  • Het airfryerboek

    Sabine Koning

    In 'Het airfryerboek' leert Sabine Koning je hoe je met een airfryer de allerlekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Na haar twee supersuccesvolle slowcookerboeken besloot Sabine om een ander geliefd keukenapparaat in het zonnetje... bekijk 'Het airfryerboek'