Chocoladetaart recepten
-
tip Eenvoudige chocoladetaart
Vegetarisch, 40 min 7,9
-
tip Chocoladetaart
Vegetarisch, 35 min 8,3
-
Bloemloze chocoladetaart
Vegetarisch, 70 min 8,5
-
Chocolade-hazelnoottaart
Vegetarisch, 70 min 8,5
-
Chocolademoussetaart met kardemom en espresso
Vegetarisch, 35 min 7,7
-
Chocoladetaart extra puur
Vegetarisch, 55 min 8,2
-
Chocoladetaart met hazelnoot
Vegetarisch, 60 min 8,8
-
Chocoladetaart met hele peren
Vegetarisch, 55 min 8,0
-
Chocoladetaart met kaneelroom
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Chocoladetaart met kwarklaagjes
Vegetarisch, 90 min 8,3
-
Chocoladetaart met marmelade
Vegetarisch, 85 min 8,0
-
Chocoladetaart met rozijnen
Vegetarisch, 150 min 7,9
-
Chocoladetaart van pure chocolade
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Chocoladetaart zonder bloem met hazelnoten
Vegetarisch, 80 min 8,1
-
Driedubbele chocoladetaart uit de slow cooker
Vegetarisch, 265 min 8,9
-
Fairtrade chocoladetaart
Vegetarisch, 20 min 7,9
-
Gordon Ramsay: chocoladetaart
Vegetarisch, 90 min 7,5
-
Ingestorte chocoladetaart
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Sachertorte
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Snelle chocoladetaart met kumquat en walnoten
Vegetarisch, 60 min 7,4
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Chocoladetaart recept
Smelt 280 g boter en 280 g chocolade gezamenlijk in een bain-marie. Klop 9 eierdooiers en 280 g fijne kristalsuiker met een garde tot een witte, luchtige massa (u kunt de kom daarbij een beetje verwarmen). Roer de twee mengsels door elkaar. Klop 5 eiwitten stijf en spatel ze door de crème. Vul een beboterde en met bloem bestoven vorm met twee derde van het beslag en zet hem 1 uur in een niet te hete oven. Stort de taart, laat hem afkoelen, bestrijk hem met de apart gehouden crème en dien hem op. U kunt de chocoladetaart een kleine week in de koelkast bewaren wanneer u 4 eetlepels rum over de chocoladetaart sprenkelt voordat u hem met crème bestrijkt.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: zoryanchik | Shutterstock.com ]