Chocoladetaart recepten
-
tip
Eenvoudige chocoladetaart
Vegetarisch, 40 min 8,0
-
tip
Chocoladetaart
Vegetarisch, 35 min 8,3
-
Bloemloze chocoladetaart
Vegetarisch, 70 min 8,5
-
Chocolade-hazelnoottaart
Vegetarisch, 70 min 8,5
-
Chocolademoussetaart met kardemom en espresso
Vegetarisch, 35 min 7,7
-
Chocoladetaart extra puur
Vegetarisch, 55 min 8,2
-
Chocoladetaart met hazelnoot
Vegetarisch, 60 min 8,8
-
Chocoladetaart met hele peren
Vegetarisch, 55 min 8,0
-
Chocoladetaart met kaneelroom
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Chocoladetaart met kwarklaagjes
Vegetarisch, 90 min 8,3
-
Chocoladetaart met marmelade
Vegetarisch, 85 min 8,0
-
Chocoladetaart met rozijnen
Vegetarisch, 150 min 7,9
-
Chocoladetaart van pure chocolade
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Chocoladetaart zonder bloem met hazelnoten
Vegetarisch, 80 min 8,1
-
Driedubbele chocoladetaart uit de slow cooker
Vegetarisch, 265 min 8,9
-
Fairtrade chocoladetaart
Vegetarisch, 20 min 7,9
-
Geheime chocoladetaart
Vegetarisch, 100 min 8,5
-
Gordon Ramsay: chocoladetaart
Vegetarisch, 90 min 7,5
-
Ingestorte chocoladetaart
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Sachertorte
Vegetarisch, 60 min 7,5
Chocoladetaart recept
Smelt 280 g boter en 280 g chocolade gezamenlijk in een bain-marie. Klop 9 eierdooiers en 280 g fijne kristalsuiker met een garde tot een witte, luchtige massa (u kunt de kom daarbij een beetje verwarmen). Roer de twee mengsels door elkaar. Klop 5 eiwitten stijf en spatel ze door de crème. Vul een beboterde en met bloem bestoven vorm met twee derde van het beslag en zet hem 1 uur in een niet te hete oven. Stort de taart, laat hem afkoelen, bestrijk hem met de apart gehouden crème en dien hem op. U kunt de chocoladetaart een kleine week in de koelkast bewaren wanneer u 4 eetlepels rum over de chocoladetaart sprenkelt voordat u hem met crème bestrijkt.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: zoryanchik | Shutterstock.com ]