chocoladetaart recepten

recept
waardering
  • 1
Chocoladetaart

Chocoladetaart recept

Smelt 280 g boter en 280 g chocolade gezamenlijk in een bain-marie. Klop 9 eierdooiers en 280 g fijne kristalsuiker met een garde tot een witte, luchtige massa (u kunt de kom daarbij een beetje verwarmen). Roer de twee mengsels door elkaar. Klop 5 eiwitten stijf en spatel ze door de crème. Vul een beboterde en met bloem bestoven vorm met twee derde van het beslag en zet hem 1 uur in een niet te hete oven. Stort de taart, laat hem afkoelen, bestrijk hem met de apart gehouden crème en dien hem op. U kunt de chocoladetaart een kleine week in de koelkast bewaren wanneer u 4 eetlepels rum over de chocoladetaart sprenkelt voordat u hem met crème bestrijkt.

Chocoladetaart recept tip

Morgen weer een balansdag, maar vandaag chocoladetaart van pure chocolade.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken