Gevulde paprika recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Gevulde paprika

Snijd aan de steelkanten van 12 heel kleine, groene paprika's een kapje af. Verwijder de zaadjes en blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met zout. Maak een farce van 2 handjes heel verse zuring, 2 ontvelde en ontpitte vleestomaten, 2 milde uien, 3 groene paprika's en 1 kleine venkelknol; hak alles grof. Fruit dit mengsel al roerend in een braadpan met 2 eetlepels hete olijfolie. Duw daarna in een zeef het overtollige vocht eruit. Voeg aan dit mengsel een gelijke hoeveelheid van met vet klaargemaakte rijst toe en vul er de paprika's mee. Vet een wijde stoofpan in met olie en leg de gevulde paprika's er strak tegen elkaar in. Schenk er tot de halve hoogte van de paprika's heldere tomatensaus met wat citroensap en 2 dl olijfolie bij. Sluit de pan en laat de inhoud afgedekt 25 minuten pruttelen. Doe de paprika's met het stoofvocht in een halfhoge schaal. Laat ze afkoelen en zet ze vervolgens minstens 1 uur in de koelkast. Dien ze als koud voorgerecht op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Yevgeniya Shal | Shutterstock.com ]