Geroosterde krieltjes en radijs met bieslookboter

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gekarnde boter van goede kwaliteit, op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • 2 bossen radijs
  • 450 g nieuwe krieltjes
  • goed zuurdesembrood met een knapperige korst, om erbij te serveren

Bereiden

Maak eerst de bieslookboter. Roer in een kommetje met een rubberen spatel of vork de boter op kamertemperatuur glad om er zeker van te zijn dat je hem kunt mengen. Roer de bieslook door de boter tot alles is gemengd. Breng de bieslookboter op smaak met zout en peper.

Snijd het groen van de radijs en snijd grotere radijs doormidden. Snijd de krieltjes doormidden.

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Leg de radijs en de aardappels in een gietijzeren braadpan of in een braadslede en verdeel de bieslookboter erover. Rooster de radijs en de aardappels, schud een of twee keer met de pan of braadslede, tot na ongeveer 25 tot 30 minuten de aardappels en radijs op sommige plekken donkergoudbruin zijn en de radijs zacht is.

Schep de aardappels en radijs op een serveerschaal, bestrooi ze met een beetje versgemalen peper en geniet ervan met lekker brood met een knapperige korst.

Opmerking

Radijs is de eerste plant die in de lente in mijn tuin groeit. Ik houd er vooral van omdat ze zo snel groeien en ze mij bezig en hoopvol houden tot de rest begint op te komen. Daarnaast is een radijs ook gewoon lekker. Het roosteren van radijs in een gekarnde boter van goede kwaliteit maakt ze milder en zoeter van smaak. In combinatie met krieltjes en smaakvolle bieslook worden ze onweerstaanbaar, verfijnd en zoveel meer dan een bescheiden bijgerecht. Eet de radijs met een zachtgekookt ei als ontbijt en drink er koffie met opgeklopte melk bij.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde krieltjes en radijs met bieslookboter' is afkomstig uit het kookboek...

Salade Freak

Jess Damuck

Van salades kunnen we nooit genoeg krijgen. Fris of spicy, licht of vullend, als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Van groene lentesalades tot en met salades met stevige ingrediënten in de winter. 'Salade Freak' biedt originele salades, ingedeeld op het seizoen... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!