Ciabatta met notenspread en abdijkaas

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 390 kcal
  • 9 g eiwit
  • 30 g vet
  • 20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g walnoten of hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • sap en geraspte schil van ½ sinaasappel
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 2 ciabatta broodjes
  • 50 g rucola of veldsla
  • 1 avocado, in blokjes
  • 100 g abdijkaas of Kernhem, in blokjes

Bereiden

Hak in de keukenmachine de walnoten of hazelnoten fijn en meng er de honing, 1 eetlepel sinaasappelsap, de geraspte schil, de walnootolie en het bieslook door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd 2 ciabatta broodjes open en leg ze open op twee borden. Bestrijk de snijvlakken met de walnotenspread en verdeel er 50 g rucola of veldsla over. Verdeel de blokjes avocado en kaas over de ciabatta's. Garneer met wat fijngeknipte bieslook.

Extra benodigd

Keukenmachine

Bron

Het recept 'Ciabatta met notenspread en abdijkaas' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Ciabatta recept tips

Reacties op dit recept

  • gHeerlijk broodje.

    reageren