Aubergine salade

Aubergine salade
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.2
    obv 8 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

bevat per portie

  • 105 kcal
  • 1 g eiwit
  • 10 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine (ca. 400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 5 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Snijd de aubergine in dunne plakken en snijd de plakken in vieren. Kook de stukjes aubergine in weinig water met zout in ca. 5 minuten gaar en giet ze af. Klop een sausje van de olie, het citroensap, de knoflook, het basilicum, zout en peper en schenk het over de warme auberginestukjes. Laat de salade afkoelen. Schep de peterselie door de aubergine salade.

Tip:

Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal ››

Het recept 'Aubergine salade' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken