Aubergine salade

Aubergine salade
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.2
    obv 8 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

bevat per portie

  • 105 kcal
  • 1 g eiwit
  • 10 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine (ca. 400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 5 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Snijd de aubergine in dunne plakken en snijd de plakken in vieren. Kook de stukjes aubergine in weinig water met zout in ca. 5 minuten gaar en giet ze af. Klop een sausje van de olie, het citroensap, de knoflook, het basilicum, zout en peper en schenk het over de warme auberginestukjes. Laat de salade afkoelen. Schep de peterselie door de aubergine salade.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Het recept 'Aubergine salade' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken