Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas

Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 8.0
    obv 5 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 ml olijfolie
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 200 g emmentaler, geraspt

Bereiden

Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi ze lichtjes met zeezout.

Bestrijk de aubergineplakken zorgvuldig met olijfolie en rooster ze 5 minuten aan elke kant op een matig vuur op de barbecue.

Strooi de rozemarijn over de plakken aubergines en leg op elke plak een beetje emmentaler. Laat de kaas smelten en dien onmiddellijk op als de kaas gesmolten is.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Op de barbecue van Dominique Wynter

Op de barbecue

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecue-
recepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij.

reacties op dit recept

  • josien Een heerlijk bijgerecht.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken