okoko receptenreceptgroentenauberginegegrilde aubergine met rozemarijn en kaas

Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas

Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.5
    obv 4 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 ml olijfolie
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 200 g emmentaler, geraspt

Bereiden

Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi ze lichtjes met zeezout.

Bestrijk de aubergineplakken zorgvuldig met olijfolie en rooster ze 5 minuten aan elke kant op een matig vuur op de barbecue.

Strooi de rozemarijn over de plakken aubergines en leg op elke plak een beetje emmentaler. Laat de kaas smelten en dien onmiddellijk op als de kaas gesmolten is.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Op de barbecue van Dominique Wynter

Op de barbecue

Dominique Wynter

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecue-
recepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij.

reacties op dit recept

  • josien Een heerlijk bijgerecht.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken