okoko receptenreceptgroentenauberginegegrilde aubergine met rozemarijn en kaas

Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas

Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.5
    obv 4 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 ml olijfolie
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 200 g emmentaler, geraspt

Bereiden

Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi ze lichtjes met zeezout.

Bestrijk de aubergineplakken zorgvuldig met olijfolie en rooster ze 5 minuten aan elke kant op een matig vuur op de barbecue.

Strooi de rozemarijn over de plakken aubergines en leg op elke plak een beetje emmentaler. Laat de kaas smelten en dien onmiddellijk op als de kaas gesmolten is.

Tip:

Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal ››

Kookboek

Het recept 'Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Op de barbecue van Dominique Wynter

Op de barbecue

Dominique Wynter

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecue-
recepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij.

reacties op dit recept

  • josien Een heerlijk bijgerecht.

reactie toevoegen

mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken