Geroosterde aubergine (melanzane fritte)

  • 10 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in plakjes van ½ cm
  • olijfolie

Voorbereiden

Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze 1 uur uitlekken.

Bereiden

Wrijf de plakjes aubergine schoon. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes goudbruin. Doe niet te veel ineens in de pan, omdat aubergine veel olie absorbeert. Breng de plakjes aubergine op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde aubergine (melanzane fritte)' is afkomstig uit het kookboek...

Antipasti!

Eke Mariën

Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!