Gesauteerde aubergine

Gesauteerde aubergine
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 7 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vis
  • Thais

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • ½ theelepel gehakte rode peper
  • 4 kleine aubergines, in stukjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels milde chilisaus
  • 1½ eetlepel vissaus
  • 1½ eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker

Bereiden

Verwarm de olie op matig vuur in een wok. Bak hierin gember, knoflook en peper in 1 tot 2 minuten goudbruin. Voeg de aubergines toe en bak alles nog 5 minuten.

Voeg sojasaus, milde chilisaus, vissaus en suiker toe. Meng alles en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de aubergines zacht en goudbruin worden. Serveer het gerecht op een grote schaal.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Kookboek

Het recept 'Gesauteerde aubergine' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Basic Thais van Jody Vassallo

Basic Thais

Jody Vassallo

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Terra Lannoo. Receptfotografie door Deirdre Rooney.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken