Gesauteerde aubergine

Gesauteerde aubergine
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.6
    obv 7 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vis
  • Thais

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • ½ theelepel gehakte rode peper
  • 4 kleine aubergines, in stukjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels milde chilisaus
  • 1½ eetlepel vissaus
  • 1½ eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker

Bereiden

Verwarm de olie op matig vuur in een wok. Bak hierin gember, knoflook en peper in 1 tot 2 minuten goudbruin. Voeg de aubergines toe en bak alles nog 5 minuten.

Voeg sojasaus, milde chilisaus, vissaus en suiker toe. Meng alles en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de aubergines zacht en goudbruin worden. Serveer het gerecht op een grote schaal.

Kookboek

Het recept 'Gesauteerde aubergine' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Basic Thais van Jody Vassallo

Basic Thais

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Terra Lannoo. Receptfotografie door Deirdre Rooney.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken