Tompoes van aubergine, tomaat en gerookte mozzarella

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 4 takjes basilicum, fijngehakt
  • 2 grote tomaten
  • 1 Scamorza (gerookte mozzarella)

Voorbereiden

Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik. Leg ze in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten boven de gootsteen uitlekken.

Marineer de plakken aubergine in een diep bord met 2 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder, de komijn en het gehakte basilicum. Laat ze minstens 15 minuten in de koelkast marineren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Snijd de tomaten en de Scamorza in even dikke plakken.

Knip 4 rechthoeken van 20x15 cm uit bakpapier. Leg op elk vel bakpapier 1 plak aubergine, leg er 1 plak tomaat op en tot slot 1 plak Scamorza. Giet op elke volgende plak telkens een beetje olijfolie. Bestrooi met fleur de sel en peper en leg op elke tompoes een blaadje basilicum.

Vouw de papillotes als pakketjes dicht. Leg ze op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Tompoes van aubergine, tomaat en gerookte mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

Papillotes

Sandra Mahut

Koken in pakketjes van bakpapier: 'Papillotes' onthult alle geheimen van deze verrassend makkelijke kooktechniek. Papillotes zijn gezond, snel te maken en vooral heel... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • SophieWaar kan ik gerookte mozarella vinden?

    reageren