Gestoofde rode kool met appelsap

  • 1 persoon
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 200 g rode kool
  • 1 kruidnagel
  • nootmuskaat
  • komijn (eventueel)
  • 150 ml appelsap
  • 50 ml vetarme gevogeltebouillon (van 1/8 bouillonblokje)

Bereiden

Rasp de rode kool zo fijn mogelijk.

Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en doe de rode kool erin. Breng op smaak met de kruidnagel, nootmuskaat en komijn en laat even stoven.

Voeg het appelsap en de gevogeltebouillon toe. Dek af, breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat ca. 5 minuten sudderen.

Breng op smaak met peper en zout en dien op.

Kookboek

Het recept 'Gestoofde rode kool met appelsap' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn slankprogramma

Jean-Michel Cohen

Afslanken hoeft geen synoniem te zijn van jezelf uithongeren en je gefrustreerd voelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en staat dr. Cohen klaar om je te coachen... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Rodekool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!