Aspergesoep met kalfsgehakt

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 liter runderbouillon
  • 4 asperges, geschild (bewaar de schillen), in schuine stukken
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 eidooier
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de bouillon en voeg de aspergeschillen toe. Laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon, zet hem terug op het vuur en breng weer aan de kook.

Meng intussen het gehakt met de eidooier en wat peper en zout en draai er mooie balletjes van. Schep ze samen met de asperges in de warme bouillon en laat de soep nog 5 minuten trekken.

Verdeel de aspergesoep over vier borden en garneer met de peterselie.

Kookboek

Het recept 'Aspergesoep met kalfsgehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Asperges

Thea Spierings

Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Aspergesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • mauritaLekker van smaak maar er mogen wel wat meer asperges in.

    reageren