Roergebakken pangasiusfilet met sperziebonen

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 285 kcal

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 g pangasiusfilet, in stukken van 3-4 cm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 200 ml tomato fritto of sugo

Bereiden

Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak. Schep de stukken pangasiusfilet door het kruidenmengsel.

Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe. Warm het gerecht nog even zachtjes door. Lekker met couscous.

Variatietip

Neem eens tilapia of grote rauwe garnalen of meerval in plaats van pangasiusfilet. Vervang het mengsel van chilipoeder, komijn, kaneel, zout en peper door 1 volle eetlepel shoarmakruiden. Vervang de sperziebonen en wortel door paprika en courgette.

Bron

Het recept 'Roergebakken pangasiusfilet met sperziebonen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Pangasiusfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • MartineMakkelijk en erg smaakvol!

    reageren

  • MargreetMakkelijk recept en echt heerlijk. Ik heb er nog een beetje vissaus bij gedaan en een klein beetje chilivlokken om een iets meer thaise smaak te krijgen. Mijn dochter schepte twee keer op, dat zegt wel wat.

    reageren

  • NellieEen lekker recept maar 1/2 eetlepel chilipoeder lijkt me iets teveel. Ik denk dat het moet zijn 1/2 theelepel.

    • jorisWokken met olijfolie (van 1ste persing!) is beter. Neutraler en gezonder dan met boter en ook gemakkelijker. Boter is een vetstof en zal de smaak van je wokgerecht niet ten goede komen. Boter gebruik ik om te bakken of te stoven. Dus: géén boter gebruiken om te wokken!

    reageren

  • JeannetWokken met olijfolie? Vraag me af of dat goed is?

    reageren

  • JeannetGemakkelijk, voor mij als iemand die nìet van koken houdt, èn lekker, Maar te weinig groente! 500 gr sperziebonen en 500 gram wortels voor vier personen. Groeten

    reageren