Kaastaart met champignons

  • 3 stuks
  • 50 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g champignons, in plakjes
  • boter
  • kruimeldeeg
  • 150 g gemalen gruyère
  • 150 g gemalen emmentaler
  • voor de vulling
  • 3 eidooiers
  • 3 eieren
  • 300 ml room (culinair)
  • 300 ml melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak eerst de basisvulling voor kaastaarten. Klop de dooiers en de eieren los. Voeg de room en de melk toe. Meng goed onder elkaar. Kruid het mengsel af met peper en zout.

Bekleed 3 bakvormen van ongeveer 20 cm doorsnee met kruimeldeeg.

Stoof de champignons in de boter gaar. Verdeel de champignons over de taartbodems.

Strooi er de gemalen kaas over. Giet de vulling in de vormen tot op 5 mm van de rand. Roer tijdens het vullen regelmatig de vulling om, om te beletten dat de kruiden naar de bodem zakken.

Bak de taarten onmiddellijk na het vullen 30 minuten in de oven. Haal de taarten direct na het bakken uit de vorm en plaats ze op een rooster.

Extra benodigd

3 bakvormen (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Kaastaart met champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Basic hartig gebak

Geert Jonckheere

Heerlijk geurende pizza's, een smakelijke quiche lorraine of een hartige minicroissant. Je gaat er van watertanden. Maar hoe krijg je die pizzakorst nu zo lekker dun... lees verder

© Uitgeverij Lannoo. Beeld: Food Photography for Biz | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Hartige taart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!