Couscous met kip en mango

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 369 kcal
  • 35 g eiwit
  • 3 g vet
  • 53 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote mango, in blokjes
  • 4 lente-uitjes, in dunne diagonale ringetjes
  • 1 volle theelepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 250 g couscous
  • 3 eetlepels grove marmelade
  • 4 theelepels grove mosterd
  • 4 kipfilets, ieder in 3-4 repen

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Schep de mango om met het merendeel van de lente-uitjes, de komijn en de azijn en zet apart.

Doe de couscous in een grote hittebestendige schaal, schenk er 400 ml kokend water over, dek af met huishoudfolie en zet apart.

Meng de marmelade en de mosterd. Leg de kiprepen in een braadslede en kwast ze in met de helft van het marmelade-mosterdmengsel. Zet ze 4-5 minuten onder de grill, keer de kip en besmeer met het resterende marmelade-mosterdmengsel. Zet nog 4-5 minuten onder de grill of tot de kip door en door gaar is en het glanzende laagje borrelt.

Maak de couscous los met een vork en roer het mangomengsel erdoor. Leg de kiprepen erop, bestrooi met de resterende lente-uitjes en serveer goed warm.

Kookboek

Het recept 'Couscous met kip en mango' is afkomstig uit het kookboek...

De beste kipgerechten

diverse auteurs

Gerechten met kip zijn veelzijdig, snel en makkelijk te bereiden, gezond en vooral lekker! Geniet van traditionele gerechten als romige kippensoep, cajunkip of coq... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Couscous met kip recept tips

Reacties op dit recept

  • JohannaCouscous vervangen door risoto. Het was erg lekker.

    reageren

  • JoanWas redelijk lekker en snel gerecht. De kinderen vonden het lekker. Iets meer op smaak brengen met komijn, peper en zout. Pepertje erbij lijkt me lekkerder.

    reageren

  • evaOmdat de gril nu toch aan staat ook een courgette met olie, zout en peper geroosterd en wat rozijnen toegevoegd. Heerlijk!

    reageren