Salsa van witte en groene asperges

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g witte asperges
  • 200 g groene asperges
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Schil de witte asperges en was de groene. Verwijder van alle asperges het houtachtige uiteinde en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook de asperges in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Meng de crème fraîche met de mayonaise, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en knijp het teentje erboven uit. Roer de aspergestukjes erdoor.

Laat de salsa ten minste 1 uur staan om de smaken te laten intrekken.

Kookboek

Het recept 'Salsa van witte en groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Groente

Martine Steenstra

Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar steeds meer mensen ontdekken dat groente ook vooral lekker is. Begin de dag met roerei met tomaat en spinazie... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!