Chips van savooiekool

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 savooiekool
  • olijfolie

Bereiden

Trek de buitenste bladeren van de savooiekool in stukken. Gebruik de dikke nerf niet, enkel het groene blad. Leg de bladeren in een kom, giet er een stevige scheut olijfolie over en kruid met fleur de sel en flink wat zwarte peper.

Spreid ze uit over een bakplaat en zet ze 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Check regelmatig! Draai ze om na 4 à 5 minuten.

Opmerking

Deze chips kun je alleen maken met de buitenste, hardere bladeren van de savooikool - de bladeren die je normaal meestal weggooit. Dus gooi ze nu niet weg, maar spoel ze onder stromend water en dep ze goed droog voor gebruik.

Kookboek

Het recept 'Chips van savooiekool' is afkomstig uit het kookboek...

Puur eten 2

Pascale Naessens

De romantische stijl van koken van Pascale Naessens slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Alles begint... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Savooiekool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!