Sperziebonen met knoflookbroodkruim

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g panklare sperziebonen
  • 60 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 g vers broodkruim
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie

Bereiden

Kook de sperziebonen in een grote pan met kokend water met wat zout tot ze zacht maar nog wel stevig zijn. Spoel ze af met koud stromend water. Laat ze uitlekken. Dep de sperziebonen droog met keukenpapier.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de teentjes knoflook tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Voeg het broodkruim toe aan de olie en bak het al roerend 3-4 minuten op laag vuur, of tot het broodkruim bruin en knapperig is.

Voeg de sperziebonen en peterselie toe. Breng het geheel op smaak. Meng dit met het broodkruim. Verwarm de bonen. Serveer dit gerecht warm of op kamertemperatuur.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen met knoflookbroodkruim' is afkomstig uit het kookboek...

De Italiaanse keuken

diverse auteurs

'De Italiaanse keuken' biedt een collectie recepten, doordrenkt met de geuren en smaken van Italië. Het bevat smakelijke, aromatische gerechten zoals... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Reinyecht weer iets anders met sperzieboontjes erg lekker en aanbevolen.

    reageren