Sperziebonen in kokosmelk (sambal goreng boentjis)

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 lombok (Spaanse peper)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes kno?ook, in plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 400 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 salamblaadje
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel trassi

Bereiden

Snijd de lombok over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes.

Fruit de ui, de knoflook en de lombok in de olie. Voeg de kokosmelk met 1 eetlepel water en het bouillonblokje toe.

Voeg de boontjes en de rest van de ingrediënten toe. Laat sudderen tot de boontjes beetgaar zijn.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen in kokosmelk (sambal goreng boentjis)' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe Bagoes

Mirjam van der Rijst

Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • MarleenDoor de trassi (garnalenpasta) is dit gerecht niet vegetarisch!

    • redactie okoko receptenHartelijk dank voor de correctie!

    reageren