Sperzieboontjes met silken tofu

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 276 kcal
  • 17 g eiwit
  • 19 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 2,5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 theelepel gemalen sichuanpeperkorrels
  • 1 middelgrote rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 200 g sperziebonen, in stukjes van 5 mm
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel heldere rijstazijn of appelciderazijn
  • 1 eetlepel zoutarme lichte sojasaus
  • 1 eetlepel chiliolie
  • 1 theelepel geroosterde-sesamolie
  • 400 g stevige silken tofu, uitgelekt en in blokjes van 1 cm, 20 minuten gekoeld en als één blok geserveerd
  • handje verse koriandersteeltjes en -blaadjes, fijngehakt, voor de garnering

Bereiden

Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de gember, sichuanpeper en chilipeper toe en roer een paar seconden.

Voeg de sperziebonen toe en schep goed om. Druppel vervolgens een klein scheutje koud water langs de rand van de wok om de bonen gaar te stomen. Roer 2-3 minuten tot de bonen zacht zijn, breng dan op smaak met citroensap, azijn, lichte sojasaus, chiliolie en geroosterde-sesamolie en haal de wok van het vuur.

Leg de gekoelde silken tofu op een serveerschaal. Verdeel de bonen erover, garneer met de gehakte korianderblaadjes en -steeltjes en serveer meteen.

Opmerking

Dit is een geweldige manier om sperziebonen te bereiden, maar het is wel belangrijk dat ze vers zijn. Als je ze koopt, breek ze dan doormidden en als ze een bevredigend 'knappend' geluid maken, weet je dat ze op hun best zijn. Dit gerecht is heel snel klaar en het contrast tussen de spicy bonen en de gekoelde, silken tofu is echt geweldig. Serveer met gestoomde rijst of geniet er gewoon zo van.

Kookboek

Het recept 'Sperzieboontjes met silken tofu' is afkomstig uit het kookboek...

Wok express

Ching-He Huang

Zin in een snelle en gezonde Aziatische maaltijd? Haal je wokpan uit de keukenkast, want met de 100 wokrecepten van Ching-He Huang heb je genoeg inspiratie om iedere dag te wokken: in 'Wok express' staat er voor ieder wat wils... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!