Abrikozenjam

  • 2 liter jam
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Overig
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg verse abrikozen, niet te zacht
  • 1 kg kant-en-klare geleisuiker
  • sap van 2 citroenen

Bereiden

Halveer de abrikozen en haal de pitten eruit, snijd ze dan nogmaals in tweeën (of in nog kleinere stukjes als je de jam iets fijner wilt hebben). Meng de abrikozenstukjes met de geleisuiker. Laat het mengsel in een kom 2 uur staan, zodat het fruitsap loslaat.

Schep de stukjes in een grote pan en zet hem op het vuur. Verwarm voorzichtig onder af en toe roeren tot de suiker is opgelost en de abrikozen net zacht beginnen te worden. Zet het vuur hoger en breng de jam aan de kook. Laat hem 5-10 minuten doorkoken tot de jam begint te geleren.

Haal de pan van het vuur en laat hem 10 minuten staan. Roer de jam door en schep hem in gesteriliseerde jampotjes. Sluit ze goed af. De jam is minstens 1 jaar houdbaar.

Kookboek

Het recept 'Abrikozenjam' is afkomstig uit het kookboek...

Jam

Ghillie James

In 'Jam' rekent Ghillie James af met ouderwetse manieren van inmaken. Je eigen jam, confituur en chutney maken is leuk en makkelijk! Ze beschrijft per seizoen het fruit... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Jam recept tips

Reacties op dit recept

  • LeontineWanneer wordt het citroensap toegevoegd. Dat staat niet beschreven.

    reageren