Hamansoren - speciaal voor Poerim

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 4 eieren
  • 2 theelepels olie
  • frituurolie
  • een beetje bloem of meel voor op de deegplank/aanrecht
  • poedersuiker

Voorbereiden

Doe de gezeefde bloem in een diepe kom. Maak in het midden een kuil. Klop de eieren schuimig en meng de olie erdoor. Giet het eimengsel, 4 eetlepels water en een snufje zout in de kuil. Meng met een houten lepel alles vanuit het midden. Kneed het tot een soepel deeg wat niet aan je handen blijft kleven. Maak van dit deeg 10 ballen en laat het 1 uur rusten.

Bereiden

Bestrooi een plek op het aanrecht met meel en rol de ballen met een deegroller uit tot papierdun. Snijd uit het deeg ruiten van ca. 7 cm. Bak de ruiten goudgeel in de hete frituurolie (ca. 190 °C). Schep de Hamansoren met een schuimspaan uit de frituur en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de Hamansoren voor het eten royaal met poedersuiker.

Extra benodigd

Deegroller, frituurpan

Tip

Hamansoren blijven niet lang vers. Eet ze dus dezelfde dag of de volgende dag en bewaar ze in een koektrommel.

Bron

Het recept 'Hamansoren - speciaal voor Poerim' wordt je aangeboden door okokorecepten lid een okoko lid. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • ErnstBij het recept voor Hamansoren staat een afbeelding van Hamantaschen (naar het model van de driekante hoed van Haman). Gut Purim!

    reageren