Kipfilet gesmoord in sojasaus met paksoi

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 6 teentjes knoflook, in plakjes
  • 5 eetlepels Amoy donkere sojasaus
  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 struik paksoi, in brede repen

Bereiden

Verhit de olie met de suiker in een wok en laat de suiker karameliseren tot goudbruin.

Voeg de gember en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Roer de sojasaus erdoor en wentel de kipfilets door het mengsel, zodat ze helemaal bedekt zijn.

Strooi het vijfkruidenpoeder erover en schenk 300-400 ml water langs de rand van de pan erbij. Laat de kipfilets 20-30 minuten zachtjes sudderen tot ze omhuld worden door een dikke, glanzende saus.

Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze op warme borden op een bedje van roergebakken paksoi. Schep er nog wat saus over. Lekker met rijst.

Variatietip

Vervang de kipfilets door varkensfiletlapjes en vervang het vijfkruidenpoeder door 1 theelepel knoflookpoeder.

Bron

Het recept 'Kipfilet gesmoord in sojasaus met paksoi' wordt je aangeboden door Amoy

Waardeer dit recept (47 stemmen)

Reacties op dit recept

  • yolanda

    Wat een geweldig recept. Heerlijk.

    reageren

  • ans

    Heerlijk en makkelijk, ik hou van paksoi.

    reageren

  • Marian

    Heeerlijk recept. Ik heb alleen ipv donkere sojasaus, ketjap gebruikt, ook een beetje over de paksoi! SMULLEN

    reageren

  • Irma

    Al verschillende keren gemaakt en elke keer is het echt smullen,wat van de kip overblijft is de volgende dag ook erg lekker op een broodje met een paar slablaadjes.

    reageren

  • Karin

    Ik heb het nu voor het eerst gemaakt, maar heb de sojasaus vervangen door oestersaus, gewoonweg heerlijk.

    reageren

  • Ron

    Heerlijk! Een echte aanrader.

    reageren

  • Loes

    Heerlijk, zelfs mijn kinderen, die altijd erg kritisch zijn wanneer ze iets nieuws voorgezet krijgen waren enthousiast.

    reageren

  • lucas

    Is heel lekker! Jammer dat de saus niet echt dik was bij mij.

    reageren

  • Dirk

    Hoe kan het, dat mijn saus niet dik is geworden. Ik heb de paksoi maar gewokt met uien is dat de bedoeling. Het smaakte wel goed maar de saus was wel erg dun, jammer. vriendelijke groetjes. Dirk

    reageren

  • Miranda

    Langer doorsmooren, dan wordt de saus dikker en de kip zachter... Heerlijk! Paksoi heb ik gewikt met een beetje zoete sambal en Thaise vissaus, aanrader!

    reageren