Risotto met tuinerwtjes en groene asperges

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pot Arla Apetina witte kaasblokjes in olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 350 g risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 g tuinerwtjes of jonge kapucijners (diepvries)
  • 200 g groene asperges of sperzieboontjes
  • 100 g roma tomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosje bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Verwarm 5 eetlepels olie van de kaasblokjes in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden.

Voeg in één keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op. Voeg de rest van de bouillon in delen toe als alle vorige bouillon is opgenomen in de rijst.

Blancheer de tuinerwtjes en de groene asperges kort in kokend water met wat zout.

Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte kaasblokjes.

Breng de risotto verder op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het bieslook.

Bron

Het recept 'Risotto met tuinerwtjes en groene asperges' wordt je aangeboden door Arla

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!