Aubergine met gehakt uit de oven

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g gehakt
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 2 vleestomaten, in dunne plakjes

Bereiden

Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin. Leg de plakken op een bord.

Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak het gehakt hierin rul. Bestrooi het gehakt met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Besmeer iedere plak aubergine aan één zijde met Boursin en leg 2 plakken op een bakplaat. Bouw om en om met aubergine, gehakt en tomaat mooie stapeltjes als een 'lasagne'. Eindig met een plak aubergine met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden. Bak de aubergine-stapels 15 minuten in de oven.

Bron

Het recept 'Aubergine met gehakt uit de oven' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Reacties op dit recept

  • ToniVleestomaten weggelaten. Aubergine, courgette, Italiaanse kruiden gebruikt. Knoflookolie gebruikt en kruidensmeerkaas met gemengde geraspte kaas. Was super heerlijk.

    reageren