Hartige flensjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 60 g bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • olijfolie
  • 200 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stukje gemberwortel van 1 cm, geraspt
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Curry
  • verse bieslook, fijngehakt
  • 30 g geraspte kaas

Bereiden

Doe de bloem met de eieren in een kom. Voeg al roerende de melk toe tot een glad beslag ontstaat.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kalkoenreepjes met de ui in ca. 4 minuten rondom bruin. Bak de geraspte gember 1 minuut mee. Roer van het vuur af Boursin Cuisine Curry erdoor.

Verwarm wat olijfolie in een andere koekenpan. Laat het beslag over de bodem van de pan uitvloeien. Bak het flensje tot de bovenkant droog is. Bak zo nog 7 flensjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vul de flensjes met de kalkoencurry, strooi er wat bieslook over en rol ze op. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de kaas gratineren.

Bron

Het recept 'Hartige flensjes' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • HubertinaHet is ook lekker om kalfsvlees te gebruiken i.p.v kalkoen. Boursin cuisine met room en kaas mengen en over de gevulde flensjes gieten. Heb dat jaaaren geleden in frankrijk gegeten en het was verrukkelijk !!

    reageren