Hartige tomatentaart

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,1
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 8 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 g pomodori tomaten, in ½ cm dikke plakjes
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Rol het deeg uit en leg de plakjes deeg tegen elkaar aan zodat er een grote plak ontstaat. Bekleed een nat gemaakte vlaaivorm van 28 cm met het deeg.

Bestrijk de bodem met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden en strooi hierop de Parmezaanse kaas. Leg de tomatenplakjes op de kaas. Leg de mozzarella op de tomaten. Strooi hierover de oregano, versgemalen peper naar smaak en besprenkel met de olijfolie.

Bak de taart in ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de taart indien nodig nog 5 minuten op 200 °C voor een goudbruine korst.

Extra benodigd

Vlaaivorm (Ø 28 cm)

Bron

Het recept 'Hartige tomatentaart' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Reacties op dit recept

  • RobIn 1 woord: dramatisch.... T lijkt wel soep! Vond het al raar dat er geen stolmiddel inzat. Wat doe ik verkeerd!?

    reageren

  • JolandaIk gebruik alleen het vruchtvlees van de tomaten dus niet het vocht. Zowel de tomaten als de mozzarella laat ik uitlekken. Blijft vochtig maar geen soep.

    reageren