Uiensoep met kruidentoast
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,3
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g uien, in dunne ringen
- 600 ml warme groentebouillon
- 2-3 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 4 sneetjes witbrood
- 2 takjes verse platte peterselie, fijngeknipt
- 5 sprietjes verse bieslook, fijngeknipt
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de uiringen ca. 30 minuten op laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de bouillon toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur. Roer Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden in een kommetje los met 2-3 eetlepels hete soep en schenk dit al roerende bij de soep.
Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rooster ze. Meng in een kom de peterselie en de bieslook met de geraspte kaas. Besmeer het brood met wat Boursin Cuisine en strooi de geraspte kaas met kruiden erover.
Schep de uiensoep in vier soepkommen en leg het brood erop.
Bron
Het recept 'Uiensoep met kruidentoast' wordt je aangeboden door Boursin