Witte chocoladetaart met grapefruitsorbet

  • 1 taart
  • 100 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de taart
  • 300 g zoet korstdeeg
  • 240 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 660 g beste kwaliteit witte chocolade
  • 3 eieren, losgeklopt
  • voor de sorbet
  • 2 Florida Grapefruits
  • 500 ml suikersiroop (gemaakt van 340 g suiker opgelost in 340 ml water)
  • sap van 2 citroenen
  • 1 eiwit, licht geklopt

Bereiden

Maak voor de sorbet de schil van de grapefruits schoon. Snijd de schil in erg dunne reepjes en doe deze samen met de suikersiroop en het sap van de grapefruits in de pan. Kook het geheel 10 minuten op laag vuur, giet het vervolgens door een zeef in een kom. Voeg het citroensap toe, laat afkoelen en zet in de koelkast.

Giet het afgekoelde mengsel in een diepvriesdoos van ca. 4 centimeter diep en plaats het in de vriezer. Haal de doos elk uur uit de vriezer en klop het met een elektrische mixer tot het bevroren is. Voeg bij de eerste keer kloppen het eiwit toe.

Verwarm de oven voor op 125 °C. Vet een taartblik in met boter en bekleed het met het deeg. Hak de witte chocolade en doe het in een kom. Breng de melk en de room aan de kook, giet het over de chocolade en roer zachtjes tot het gesmolten is. Voeg de losgeklopte eieren toe aan de mix en giet het vervolgens in de taartbodem.

Bak de taart ca. 1 uur in de oven. Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te controleren of deze gaar is. Indien er deeg aan de prikker blijft kleven, laat de taart dan nog even in de oven staan.

Snijd de taart in kleine vierkantjes en serveer ze met een bolletje sorbetijs.

Bron

Het recept 'Witte chocoladetaart met grapefruitsorbet' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!