Zoetzure gehaktballetjes

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder (optioneel)
  • 500 g varkens-, kip- of kalkoengehakt
  • ½ kopje gesnipperde uien
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • voor de saus
  • 250 ml kristalsuiker
  • 75 ml maïzena
  • 500 ml vers Florida Grapefruitsap
  • 75 ml witte azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
  • 2 Florida Grapefruits

Bereiden

Voeg in een grote kom de knoflook, ei, sojasaus, maïzena en gember samen (en desgewenst het vijfkruidenpoeder). Meng het varkensgehakt en de uien er goed doorheen. Verdeel het vlees in 16 gelijke stukken en rol er gehaktballetjes van.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en zet apart.

Roer voor de saus ondertussen de suiker en de maïzena in een grote pan door elkaar. Roer er met een garde het grapefruitsap, azijn, sojasaus en gember doorheen. Verwarm het geheel onder af en toe roeren op middelhoog vuur tot het mengsel net begint te koken en langzaam dikker wordt. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de gehaktballetjes ca. 35 minuten sudderen. Voeg de paprikablokjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.

Verdeel ondertussen de grapefruits in ontvliesde partjes. Roer de partjes voorzichtig door de saus en laat het geheel nog 1 minuut doorwarmen.

Serveer met (gestoomde) broccoli en rijst.

Bron

Het recept 'Zoetzure gehaktballetjes' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (1 stem)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!