Entrecote met tomaat en amandel

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 4 kalfsentrecotes van 150-200 g elk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g champignons, gehalveerd of in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 ml witte wijn
  • 390 g Heinz Tomatenblokjes met knoflook
  • mespuntje saffraanpoeder of enkele draadjes saffraan

Bereiden

Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.

Bestrooi de entrecotes met peper en zout. Verhit de olie en bak de entrecotes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze even warm.

Voeg de champignons en ui bij het braadvet en bak 2 minuten. Voeg de wijn en tomatenblokjes met knoflook toe en stoof 2 minuten. Roer dan de saffraan en 1 eetlepel amandelen erdoor.

Serveer de saus over of bij de entrecotes en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met rijst of rösti en tomatensalade.

Variatietip

Vervang Heinz Tomatenblokjes met knoflook door Heinz Tomatenblokjes of Heinz Tomato Frito.

Bron

Het recept 'Entrecote met tomaat en amandel' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!