Tomaten-kaasfondue

Tomaten-kaasfondue
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 6 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Overige keukens

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 500 ml Heinz Gezeefde Tomaten
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 kg belegen (boeren)kaas, geraspt
  • Tabasco of versgemalen peper
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels kirsch
  • voor het dippen: brood (wit- of bruin stokbrood, bruinbrood, notenbrood...), kerstomaatjes, roosjes broccoli, olijven, krieltjes, wortel, champignons

Bereiden

Wrijf de fonduepan in met de knoflook.

Verwarm de gezeefde tomaten met het sinaasappelsap tegen de kook aan.

Snijd het stokbrood en zet dit alvast met de groenten en het fonduerechaud op tafel.

Voeg al roerend beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme gezeefde tomaten zodat deze goed smelt. Voeg Tabasco of versgemalen peper naar smaak toe.

Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door en giet de fondue als deze goed gebonden is in de voorverwarmde fonduepan.

Extra benodigd

Fonduepan, rechaud

Variatietip

Vervang de helft van Heinz Gezeefde Tomaten door Heinz Tomato Frito.

Het recept 'Tomaten-kaasfondue' wordt je aangeboden door

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken