Japanse mie met kipfilet en roerbakgroenten

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 pakje Honig Roerbakmie
  • wokolie
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 400 g (oosterse) roerbakgroenten
  • 8 eetlepels teriyakisaus
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal manis
  • 2 eetlepels Heinz tomatenketchup

Bereiden

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en strooi vervolgens de mie al roerend in het water. Kook de mie onder af en toe roeren in 3 minuten beetgaar. Trek na 30-40 seconden koken de mie met 2 vorken uit elkaar.

Spoel de mie in een vergiet kort af met lauw water en laat even uitlekken. Doe de mie terug in de pan en roer er een scheutje olie door.

Verhit ondertussen de wokolie in een wok of hapjespan. Doe de kipfilet in de hapjespan en bak dit kort aan. Voeg daarna de ui, knoflook en de groenten toe en fruit dit enkele minuten. Blus dit af met de teriyakisaus, de ketjap, sambal en de tomatenketchup. Voeg de mie en naar smaak sambal toe en serveer.

Bron

Het recept 'Japanse mie met kipfilet en roerbakgroenten' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • RijaVanavond gemaakt en gegeten. Wat een heerlijk recept! Komt in mijn kookboek.

    reageren