Pastasalade met tomaat, ham, salami en olijven

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g Honig Vezelrijk Farfalle
  • 125 ml zure room
  • 3 eetlepels koffieroom
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 150 g groene druiven, gehalveerd en ontpit
  • 5 groene olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 vleestomaten, ontveld en in stukjes
  • 150 g rauwe ham, in blokjes
  • 150 g salami, in blokjes
  • 1 tomaat, in partjes
  • 2 augurken, in reepjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Maak een dressing van de zure room, koffieroom, knoflook, paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.

Meng de dressing met de pasta, ui, druiven, olijven, tomaten, ham en salami. Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de pastasalade in een diepe houten schaal en garneer met tomaat, augurk en peterselie.

Variatietip

Vervang de salamiblokjes door kleine blokjes chorizo.

Bron

Het recept 'Pastasalade met tomaat, ham, salami en olijven' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!