Vezelrijke macaroni op z'n Bourgondisch

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 350 g Honig Vezelrijk Macaroni
  • 300 g gehakt
  • 100 g spekblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel tijm
  • 250 g wortel, in kleine stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 125 g champignons, in plakjes
  • scheutje rode wijn
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bereid de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bak het gehakt rul samen met de spekblokjes, knoflook en tijm. Voeg wortel en uien met 100 ml water toe en smoor alles in ca. 10 minuten gaar.

Voeg kort voor het einde van de smoortijd de champignons en rode wijn toe. Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder.

Schep het vlees-groentenmengsel door de uitgelekte macaroni en breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met peterselie.

Variatietip

Vervang de spekblokjes eens door reepjes rauwe ham en voeg 4 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden toe.

Bron

Het recept 'Vezelrijke macaroni op z'n Bourgondisch' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!