Zachte bolletjes met uienchutney en kaas
- 2 personen
- 60 min
- waardering 7
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g uien, in ringen
- 125 g appel, in kleine blokjes
- 150 ml wittewijnazijn
- 1 kaneelstokje
- ½ rood pepertje, fijngesneden
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 330 g geleisuiker
- 2 witte bolletjes
- 4 plakken Leerdammer met Tomaat - Basilicum smaak
Bereiden
Doe de uien en appel samen met de azijn, het kaneelstokje, het fijngesneden pepertje, de gember en ½ theelepel zout in een pan. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de geleisuiker toe en laat het 5 minuten op een hoog vuur doorkoken.
Spoel intussen een glazen pot om met kokend water, schenk het water eruit en vul de pot direct met de uienchutney, sluit vervolgens de pot.
Beleg de broodjes met de kaas en schep er wat afgekoelde uienchutney op.
Bron
Het recept 'Zachte bolletjes met uienchutney en kaas' wordt je aangeboden door Leerdammer