Aardappel-rucola soufflé

Aardappel-rucola soufflé
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 6.9
    obv 14 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 266 kcal
  • 12 g eiwit
  • 11 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 g kruidenboter
  • 150 g rucola, in reepjes
  • 250 g kwark
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren, losgeklopt
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze (met een pureestamper). Fruit de uien in de kruidenboter. Roer de reepjes rucola met de ui, kwark, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat door de gepureerde aardappelen.

Schep de massa in ingevette soufflépotjes en gratineer ze onafgedekt in 25-30 minuten goudgeel in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

6 soufflépotjes

Het recept 'Aardappel-rucola soufflé' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • g Echt ontzettend lekker.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken