Gegratineerde asperges

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 236 kcal
  • 22 g eiwit
  • 17 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1¼ kg asperges
  • suiker
  • 50 g gesmolten boter
  • 150 g ham, in blokjes
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g jong belegen kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Schil de asperges van het kopje naar beneden toe, snijd ze in stukjes van ca. 3 cm lengte, kook ze in water met zout niet te gaar en giet af. Doe de aspergestukjes in een ovenschaal, breng met zout en wat suiker op smaak en schenk de helft van de boter erover.

Meng de ham, Parmezaanse kaas, jong belegen kaas en peterselie, verdeel het mengsel over de asperges en gratineer de asperges in 6-8 minuten onder de op 275 °C voorverwarmde grill goudgeel.

Bron

Het recept 'Gegratineerde asperges' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • saskiaDenk dat de ham er niet bij hoort.

    reageren