Gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 163 kcal
  • 6 g eiwit
  • 18 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sneetje witbrood, in blokjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 100 g geiten- of schapenkaas, in stukjes

Bereiden

Snijd van elke tomaat het kapje af. Hol de tomaten met een theelepel uit (houd de inhoud achter), zout vervolgens de binnenkant en laat met de opening naar beneden uitlekken.

Verhit ca. 2 eetlepels van de olie en bak de blokjes brood daarin goudgeel. Voeg de kruiden, zout en peper toe. Laat iets afkoelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Vul de tomaten met het brood-kaasmengsel en zet in een ovenschaal.

Schep de achtergehouden inhoud van de tomaten in de schaal. Besprenkel met de rest van de olie en gratineer de tomaten onafgedekt 15-20 minuten in de op 200-220 °C voorverwarmde oven.

Bron

Het recept 'Gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!