Kwarkbollen met rozijnen

  • 12 stuks
  • 40 min
  • waardering 6,6
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 165 kcal
  • 6 g eiwit
  • 3 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g kwark
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g bloem
  • 150 g rozijnen
  • om te bestrijken
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels suiker

Bereiden

Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor, en kneed de rest erdoor. Meng tot slot de rozijnen erdoor.

Breng met 2 eetlepels op 2 bakplaten elk 6 porties deeg aan en bak per bakplaat 12-15 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Zorg voor voldoende onderlinge afstand, omdat de bollen rijzen.

Bestrijk na ca. 7 minuten baktijd de bollen met melk, bestrooi ze met suiker en bak ze goudgeel.

Bron

Het recept 'Kwarkbollen met rozijnen' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Reacties op dit recept

  • draakjeErg makkelijke broodjes, hebben bij mij wel langer in de oven gelegen omdat ik 10 stuks had ipv 12. Als je niet van rozijnen houdt kun je ze ook goed zonder maken. Denk dat ze met nootjes ook erg lekker kunnen zijn. Al met al vonden wij het een 7 :)

    reageren