Pompoensoep met specerijen en roomkaas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pompoen van ca. 1 kg
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 theelepels Silvo Gemberwortel
  • 2 theelepels Silvo Komijn Gemalen
  • 2 theelepels Silvo Korianderblad
  • 1 kleine winterwortel, in plakjes
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • Silvo 4-Seizoenen peper
  • 100 g roomkaas (b.v. Monchou)
  • 2 eetlepels Silvo Peterselie

Bereiden

Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de uien 1 minuut. Roer de specerijen erdoor.

Voeg de pompoen en wortel toe en schenk 1 liter water en de bouillonblokjes erbij. Breng alles al roerend aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor en voeg ½ theelepel zout en royaal versgemalen 4-seizoenenpeper toe.

Roer de roomkaas los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep. Roer de peterselie erdoor.

Lekker met stokbrood of bagels besmeerd met room.

Extra benodigd

Staafmixer of foodprocessor

Bron

Het recept 'Pompoensoep met specerijen en roomkaas' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!