Provençaalse kippenpoten

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 2½ eetlepel Franse mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes, in partjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 4 tomaten, ontpit en in blokjes
  • ¼ theelepel Silvo Witte Peper Gemalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1½ eetlepel Silvo Provençaalse Kruiden
  • 10 pitloze zwarte olijven, gehalveerd
  • 250 ml droge witte wijn

Bereiden

Smeer de kippenpoten in met ½ eetlepel mosterd per kippenpoot.

Verhit de olijfolie op matig hoog vuur en bak de kippenpoten in ca. 10 minuten rondom bruin.

Neem de kippenpoten uit de pan. Doe de sjalot, courgette en tomaat in de pan en bak ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper en pers de knoflook erboven uit.

Roer de Provençaalse kruiden, olijven en wijn erdoor, doe de kippenpoten erbij en stoof met de deksel op de pan in ca. 40 minuten gaar. Draai de poten af en toe om.

Roer aan het einde van de bereidingstijd de rest van de mosterd erdoor.

Bron

Het recept 'Provençaalse kippenpoten' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!