Tomatensoep met asperges

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g dunne asperges, in stukken van 4 cm
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 pakje tomatofrito (400 g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 theelepels suiker
  • 1 pakje roomkaas van 100 g
  • Silvo Witte Peper Gemalen
  • 1 theelepel Silvo Kervel

Bereiden

Breng in een pan 400 ml water aan de kook en kook de asperges in 15-20 minuten gaar.

Smelt intussen in een andere pan de boter en fruit de sjalotjes glazig. Voeg de tomatofrito toe, verkruimel het bouillontablet erboven en laat het geheel onder af en toe roeren ca. 5 minuten koken.

Neem met een schuimspaan de asperges uit de pan en leg ze op een bord. Schenk het kookvocht van de asperges in een maatbeker en vul eventueel met water aan tot 350 ml. Roer dit samen met de suiker door de soep.

Laat de roomkaas in de soep smelten, maal er witte peper boven en roer de kervel erdoor. Voeg de asperges toe, laat 3 minuten meewarmen en serveer.

Bron

Het recept 'Tomatensoep met asperges' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!