Hollands meerzadenbroodje met kaas

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 6,9
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 357 kcal
  • 12 g eiwit
  • 20 g vet
  • 34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zachte boter
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 2 meerzadenbroodjes
  • 4 plakjes jongbelegen mosterdkaas
  • ½ bakje tuinkers

Bereiden

Roer in een kommetje de boter, abrikozenjam en mosterd door elkaar. Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer de snijvlakken royaal met het botermengsel.

Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel. Leg een plakje kaas op de onderkanten van de broodjes. Verdeel de tuinkers erover en leg er weer een plakje kaas losjes dubbelgevouwen op. Leg hierop de bovenkanten van de broodjes.

Bron

Het recept 'Hollands meerzadenbroodje met kaas' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • jLekker. Ik heb het gemaakt op een mueslibroodje en met honingmosterd. - Lindert

    reageren