Knoflookbolletjes met bolognesesaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 515 kcal
  • 30 g eiwit
  • 29 g vet
  • 35 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g salami, in blokjes
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 300 ml gekruide tomatensaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 witte of bruine bolletjes
  • 2 eetlepels basilicum, in reepjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Bak de ui ca. 2 minuten zachtjes mee. Roer het chilipoeder en de tomatensaus erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de knoflook toe aan de olijfolie en roer dit goed door elkaar. Snijd de kapjes van de bolletjes en hol de bolletjes iets uit. Bestrijk de kapjes en de bolletjes van binnen en van buiten met knoflookolie. Zet de bolletjes en de kapjes op een bakplaat en laat ze in de oven in ca. 5-7 minuten knapperig bruin worden.

Zet de bolletjes op vier borden. Schep de bolognesesaus in en naast de bolletjes. Strooi het basilicum erover en zet de kapjes erop.

Bron

Het recept 'Knoflookbolletjes met bolognesesaus' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • HeidiLekker, makkelijk, snel en ziet er geweldig uit. Leuk recept voor de snelle keuken.

    reageren