Ravioli met gerookte kip en romige spinaziesaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 250 g deelblokjes grof gehakte spinazie (diepvries)
  • 100 ml room
  • 500 g verse rode ravioli met kaasvulling (Ravioli rosso con formaggio)
  • 150 g gerookte kip, in reepjes

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de sjalotjes ca. 2 minuten. Voeg de spinazie en de room toe en verwarm al roerend tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.

Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Schep de saus door de pasta. Verdeel de pasta over vier borden en verdeel de kip erover. Lekker met tomatensalade.

Kookboek

Het recept 'Ravioli met gerookte kip en romige spinaziesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Pasta & pizza

diverse auteurs

Bijna iedereen vindt een lekkere pasta of pizza onweerstaanbaar. 'Kook ook - Pasta & Pizza' bevat 50 superrecepten om eindeloos mee te variëren. Van helemaal zelf... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Ravioli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!