Bami koah (bamisoep)

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Indonesisch
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel olie
  • 200 g kipfilet, fijngesneden
  • 4 pakjes supermie
  • 1 liter (verse) kippenbouillon
  • vissoja naar smaak
  • citroensap naar smaak
  • half kropje ijsbergsla, in kleine stukken gescheurd
  • 2 eetlepels bawang goreng (gefruite uitjes)

Bereiden

Bak de knoflook 1 minuut in de olie, voeg de stukjes kip toe en bak ze gaar.

Kook de bami volgens de aanwijzingen op het pakje en giet af. Verwarm de bouillon met de vissoja en het citroensap.

Zet 4 grote kommen klaar, leg in elke kom een laagje ijsbergsla en verdeel de bami erover. Garneer met stukjes kip, giet de bouillon in de kommen en bestrooi met bawang goreng.

Kookboek

Het recept 'Bami koah (bamisoep)' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe Bagoes

Mirjam van der Rijst

Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Bamisoep recept tips

Reacties op dit recept

  • zutyHet is verrukkelig prof.

    reageren